Cinnamon rolls

A recipe for cinnamon rolls! 🙂IMG_6879

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6873This recipe gives about 30 cinnamon rolls.

Ingredients:

 • 170g unsalted room temperatured butter
 • 300ml (1 1/4 cups) milk
 • 1 tbsp cardamom
 • 1 tsp salt
 • 600g (4 1/4 cups) flour
 • 225g (1 cup) caster sugar
 • 1 tsp Vanilla extract
 • 14g dry yeast
 • 2 eggs

Filling and topping:

 • 1 egg
 • 50g unsalted butter
 • 50g caster sugar
 • 40g dark brown sugar
 • 1 tbsp cinnamon
 •  210g (1 1/2 cups) powdered sugar
 •  2tbsp milk

Instructions:

 1. Pre heat the oven to 175°C (350°F). Put the milk in a small saucepan together with salt and cardamom. Heat until warm, NOT boiling. It should be lukewarm, warm, not hot when you stick your finger in.
 2. Put the milk mixture in the bowl of your standing mixer. Add dry yeast, eggs, caster sugar, and vanilla extract. Add one part flour, together with one part butter, etc. Work with the dough until it forms a ball and not stick to the sides of the bowl. Let the dough rest underneath a kitchen towel in the bowl for an hour. Split the dough in to equal halves. Roll out the dough in the form of a rectangle, about 3-4 mm thick (0,1-0,2 inches).
 3. Filling: blend melted unsalted butter, caster sugar, dark brown sugar, and cinnamon together. Spread  half of the mixture evenly on the dough. Roll up the dough lengthwise. Cut the dough in equal big pieces, and place them next to each other on a parchment-lined tin. Do the same thing with the other half of the dough.
 4. Brush the cinnamon rolls with a whipped up egg. Bake the cinnamon rolls in the oven between 10-15 minutes, or until the rolls get a golden brown color.
 5. Mix powdered suger with milk. Drizzle the mixture over the buns.

IMG_6879

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6870

Instruktioner:

Värm ugnen till 175°C. Häll i mjölk (3dl) i en liten kastrull tillsammans med salt (1tsk) och kardemumma (1msk). Låt degvätskan bli varm, den ska bli ljummen och det ska inte brännas när du sticker ner fingret. Häll ner vätskan i degskålen tillhörande maskinen tillsammans med torrjästen (14g), äggen (2st), socker (2,5dl) och vaniljextrakt (1tsk). Varva en del av mjölet (10dl) tillsammans med en del av smöret (170g), arbeta degen tills den känns smidig, elastisk och har en slät yta. Låt degen jäsa under bakhandduk i en timme. Dela degen i två delar. Kavla ut degen på mjölat bakbord, i form av en rektangel som är ca 3-4 mm tjock. Blanda smält smör (50g),socker (1/2dl), mörkt muscovadosocker (1/2dl) och kanel (1msk). Pensla på hälften av fyllningen på den utkavlade degen. Rulla ihop degen till en rulle. Skär degen till lagom stora bullar, och placera dem nära varandra (med ett litet mellanrum då de kommer växa en aning) på en plåt med bakplåtspapper. Gör samma sak av andra deghalvan. Pensla bullarna med uppvispat ägg (1st). Grädda bullarna i ugnen på varmluft mellan 10-15 minuter, eller tills dess att bullarna fått en gyllenbrun färg. Blanda florsocker (3,5dl) med mjölk (2msk). Ringla över blandningen över kanelbullarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *